Monografie

Primăria Fălcoiu

Teritoriul comunei falcoiu este situat intre paralele de 44 13 si 11 15 latitudine nordica si intre meridianele de 24 22 30 si 24 25 30 longitudine estica. La est este delimitat de calea larga a Oltetului dincolo de care se gaseste comuna Maruntei.

La vest se invecineaza cu comuna Dobrun si Cezieni, la nord cu comuna Osica de Sus, iar la sud cu comunele Dobrosloveni si Farcasele.

Vetrele satelor sunt asezate in lunca Oltului pe ambele maluri, ale Oltetului, in zona de confluenta a acestora. Numai vatra satuluyi falcoiu se prelungeste spre vest pana la contactul dintre lunca si terasa.
Din punct de vedere fizico-geografic, teritoriul comunei apartine partii de nord-est a Campiei Olteniei care la randul ei face parte din marea unitate de relief Campia Romana.

In cadrul judetului comuna ocupa o pozitie centrala, fiind situata la 30 km sud de municipiul Slatina , resedinta judetului si la 14 km de municipiul Caracal cel mai apropiat centru urban.

Activitatea de baza a locuitorilor comunei Falcoiu este agricultura in special legumicultura, produseleobtinute fiind valorificate prin pietele agroalimentare de judet, dar majoritatea in alte judete (Sibiu, Brasov, Harghita).

De asemenea pe teritoriul comunei isi desfasoara activitatea un numar de 31 de agenti economici in diferite domenii, astfel:

  • alimentatie publica - 21;
  • activitati anexe in agricultura - 6;
  • reeparatii auto - 1;
  • vulcanizare - 2;
  • reparatii incaltaminte - 1.

Activitatea de invatamant se desfasoara in cadrul a trei scoli si doua gradinite.
Asistenta medicala este asigurata printr-un centru medical in care isi desfasoara activitatea doi medici de familie si o farmacie.

Institutiile de cult pe teritoriul comunei sunt reprezentate de trei biserici.
In comuna Falcoiu exista Centru de ingrijire si Asistenta Sociala cu un numar total de 50 de paturi.

 

  1. Descarca intreaga monografie a Comunei Falcoiu.pdf (33 MB)

Stiri

Ultimele stiri